A pókháló-imagináció

web-internet-spiderÉrdekes ahogy az utóbbi időben az amerikai tech cégek egymás előtt tolongva próbálják megvalósítani a globális -(felettünk a kozmoszban keringő műholdakról szórt)- teljes internet lefedettséget…

A legújabb önjelölt “világmegváltó” az amerikai Tesla cég elnöke akit egyébként itt az USA-ban nemigen kedvelnek a Kulturális Kreatívok annak ellenére hogy mind a magyar és a nemzetközi média szinte isteníti ezt az úriembert. (Vajon miért?)

Az egyik ok az az hogy Mr. Musk a Tesla nevezetű autóit és egyébb üzleti vállakozásait az amerikai kormány hatalamas összegű támogatásából finanszírozza. Magyarul az adófizetők pénzéből… Erről persze nagy a csönd.
(Ezt az információt a mostani USA tartózkodásom alatt mind a nyugati mind a keleti parton már világosan kimondják az emberek…)

Először a Facebook-os srácok jelentették be a globális high speed net lefedettség projektjet -(az űrből)- majd most a napokban Mr. Musk
miközben folyamatosan hangoztatják hogy mindez milyen jó is lesz nekünk egy nap…

http://index.hu/tudomany/2016/11/17/globalis_internetet_epit_a_spacex/

Jó néhány évvel ezelőtt egy különleges írás került a kezembe amit most ismét meg szeretnék osztani veletek.

Kiragadok és bemásolok ide néhány sort ízelitőnek és ha valakit ez után esetleg a teljes dokumentum érdekel azt az alábbi linkről szabadon letöltheti.

Jó gondolkodást!

Frigyes Fogel
18.11.2016
Santa Fe, New Mexico

 
A pókháló-imagináció
SERGEJ O. PROKOFIEFF : Az Internet és a HDD jellemzői (A tömörített összkiadás)

 
A világ mai helyzetét tekintve megdöbbentő, hogy Rudolf Steiner ezt a szellemi világot milyen találóan írta le: „A Földből pedig olyan lények szörnyű fajzata sarjad ki majd, akikre az jellemző, hogy az ásvány- és a növényvilág között élnek és igen terjedelmes és intenzív, de automatikus értelemmel rendelkeznek. Ez a Földön egykor elterjedő mozgás szörnyű, roppant okos, de szerves állapot tekintetében még a növényi létformát sem elért, borzalmas, egymásba gubancolódó pókok hálójával, szövedékével vonja be majd a Földet, akik látható mozgásukkal utánozzák ugyan mindazt, amit az emberek agyainak ki árnyszerű intellektusukkal, de amit egy új imagináció, vagy általában véve a szellemtudomány nem ösztönözhet. Mindaz, amit efféle irreális gondolatokkal gondolnak el az emberek, valószerűvé válik. Ásványi-növényi, nagyon értelmes, de hihetetlenül rossz-indulatú, összegubancolódott pókok hálózzák be majd a Földet […]. Az embernek pedig […] egyesítnie kell majd vele mivoltát.” Az ilyen pók-szerű állatok azután ki fejezetten ahrimani jellegűek lesznek.

Ha a szellemi kutató látnoki szavait ma, a számítógép és az Internet egész világot behálózó kapcsolatrendszere korában olvassuk, megdöbbentő lehet, jövendölése milyen hamar elkezdett megvalósulni a Földön. Olyan ez, mintha Rudolf Steiner a küszöbön túlról meglátta volna szellemi szemével a mai Internetet és pontosan le is írta volna, miközben arra inti az embereket, hogy a nem túl távoli jövőben, a Hold és a Föld újbóli egyesülésével ez az egész Internet-számítógép-szövedék hirtelen meg is elevenedik majd, az embernek pedig „egyesítenie kell vele mivoltát”.
Figyelembe véve, hogy ma már mennyi – elsősorban fiatal – embernek lett szó szerint szenvedélye a számítógép és idejük javát a képernyő előtt töltik, anélkül, hogy erejük lenne megválni tőle, elképzelhetjük, hogy milyen végtelenül függenek majd szövevényes világától, ha az egész szövedék meg fog elevenedni a jövőben. Alig lesz majd esélye rá az embernek, hogy megváljon tőle. Megfelelő képet nyújt az emberiség jövőjéről az ijesztő látvány, amikor egy nagy és sóvár pók hálójából magát hiába kiszabadítani próbáló rovart látunk. Az embereket pedig majd egy egészen különleges feladat lesz a fehér mágia eszközeivel megszabadítani az ezekkel a lényekkel való kapcsolataiktól.

Szándékos ügy

Említett előadásában Rudolf Steiner arra is rámutat, hogy vannak bizonyos, ezt az emberiséget fenyegető veszélyt jól ismerő és szándékosan titokban tartva elősegíteni kívánó okkult körök az emberek között. „Hiszen vannak az emberek között a földi emberiség összekuszálttá válásának éppenséggel tudatos szövetségesei is.”
Ha komolyan vesszük, amit Rudolf Steiner mond, nem lehet kétséges, hogy a most leírt titkot ismerő és az emberiséget mégis a végzetes irányba taszítani kívánó körök meg is találták és titkos kódként el is terjesztették már az Internethez, mint a jelzett jövő eléréséhez illő alkalmatosság számára megfelelő nevet: www – world wide web (világméretű pókháló).
Véleményem szerint ezek az okkult körök a Nyugat angol nyelvet beszélő titkos testvérközösségeihez tartoznak, amelyekről, valamint okkult-politikai szándékaikról Rudolf Steiner az első világháború idején annyi felvilágosítással szolgált, ami azonban nem azt jelenti, hogy akik az Internetnek ezt a nevet adták, maguk is ezekhez a körökhöz tartoznak, az illetők többnyire csak erre a célra felhasznált, a dologról vajmi keveset tudó külső figurák. Kérdés, hogy nem ugyanebből a forrásból való-e vajon néhány más elnevezés is a világban, például Németországban a „Sorát” nevű hotellánc, (közülük Berlin központjában van a legnagyobb), vagy a szerte földön elterjedt műholdvevő-antennák tányérja közepén a nagy, vörös betűs „SatAn” felirat, a legújabb számítógéprendszereken egyre gyakrabban található démoni képek és szavak, például egy vörös sárkányfej a „Mozilla” nevű Internet-letöltőn és még sok más is.
Az idézett előadás végén Rudolf Steiner még azt is mondja, mintha előre látná néhány antropozófusnak a ténnyel szemben felhozott későbbi ellenvetését, hogy „az emberek szeretnének szemet hunyni az ilyen dolgok fölött, mondván, hogy azok mégsem ezt jelentik. A jelek azonban mindenképpen itt vannak, az embereknek pedig meg kell a jeleket érteni.” A világosan felismerendő, elsősorban az antropozófusok számára okvetlenül megértendő jelek közé tartozik a következő is.

Innen letölthető a teljes írás:

A pókháló-imagináció

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s