“Jim Rogers (Soros korábbi befektetési guruja) szerint a bankok véget vetnek a készpénznek, hogy világkormányt hozzanak létre.”

forrás: Infowars.com Demokrata.hu

“Arra figyelmeztetett, hogy a kormányok azért akarnak véget vetni a készpénz használatának, hogy egy orwelli államot hozzanak létre, ahol a pénzt költők minden kiadását figyelemmel kísérik.
Rogers, aki Sorossal 1973-ban együtt alapította a befektetői Quantum Csoportot, azt jelentette ki, hogy a világon számos kormány látott neki a forgalomban lévő papírpénz összegének csökkentéséhez. Elmondta, a kormányok már évszázadok óta azt teszik, mint most: saját maguk hasznát tekintik az elsőnek.

screen-shot-2017-02-16-at-10-37-23„Az indiaiak nemrégiben ugyanazt tették. A forgalomban lévő készpénz 86 százalékát visszavonták, és most illegálissá tették, hogy bármilyen ügyletben, azt hiszem, kb. 4000 dollárnál többet költsenek.”
Az indiai kormány bevonta az 500-as és 1000-es címletű rúpia papírpénzeket, ezzel igen nagy zavart okoztak az indiai gazdaságban, amelyből ezzel eltávolították az ország papírpénzének 86 százalékát, ami az értéket illeti.
Rogers így folytatta: a 2015-ös Charlie Hebdo elleni terrortámadás után a francia kormány megtiltott ezer eurónál nagyobb összegű készpénzfizetéseket azért, mondta Michel Sapin akkori pénzügyminiszter, hogy, mint érvelt, „küzdeni lehessen a készpénz és a névtelenség használata ellen a francia gazdaságban”.

Az Európai Bizottság nemrégiben adott ki egy „útitervet” ahhoz, miként fog súlyos akadályokat helyezni a készpénz használata elé az Európai Unióban azzal a céllal, hogy a készpénzt teljes mértékben kiküszöböljék.
Elmondta még, hogy az Egyesült Államokban is több szövetségi államban így van: bizonyos összeg fölött készpénztranzakció nem hajtható végre.

Szerinte a pénzforgalom digitalizálásával leplezik azt, hogy alapvető szabadságjogokat küszöbölnek ki.
Most már csak az a kérdés, hogy ez a Soros guru hirtelen miért lett olyan emberbarát?”
Lovas István

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s